Tara – planinska kuća Tara (1055mnv)

Planinarska kuća “Tara” se nalazi na srednjem delu planine Tare, na lokaciji koja se naziva Kaluđerske Bare udaljene 175 km od Beograda idući putem preko Valjeva i Bajine Bašte. Objekat je izgrađen od drveta još davne 1939. godine i dobro očuvan, što predstavlja raritet, ima posebnu čar i toplinu i svojim izgledom se uklapa u planinski ambijent prelepe planine Tare.

Pozicionirana na jednom od najlepših mesta u Kaluđerskim Barama na nadmorskoj visini od 1040 m pruža mogućnost organizacije mnogobrojnih planinarskih i sportskih aktivnosti, izleta po markiranim i nemarkiranim stazama, aktivnostima na prirodnoj steni i kanjonu i obilascima izuzetnih vidikovaca, prirodnih fenomena i kulturno-istorijskih znamenitosti. U blizini se nalaze samousluga i prodavnica i hoteli Vojne ustanove „Omorika“, „Javor“ i „Beli Bor“, što boravak čini još kvalitetnijim jer su snabdevanje i relaksacija uz muziku, bazen, bilijar i dr. na dohvat ruke.

Kuća je sredinom 2014. godine vraćena u vlasništvo Planinarskog saveza Beograda, do kraja iste govine sređivana posle višegodišnjeg nekorišćenja i sada otvorena za boravak. Raspolaže sa kapacitetom od 20 ležajeva raspoređenih u 6 soba (od dva do šest kreveta), prostorijom dnevnog boravka sa kaminom, ima kompletno opremljenu kuhinju, toplu i hladnu vodu, dve tuš kabine i dve WC kabine. Opremljena je i centralnim grejanjem sa sopstvenom kotlarnicom na čvrsto gorivo, tako da je moguć konforan boravak grupa planinara u zimskom periodu.

Kontakt: Rezervacije smeštaja i bliža obaveštenja se mogu dobiti kod Stevana Jovičića (tel. 060/0236-327 ili e-mail: stevajov609@gmail.com), web: http://psb.rs/index.php/dom-tara

 

Print Friendly, PDF & Email

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *