• Пет. јун 21st, 2024

Moja planeta - magazin za aktivni život

Dan pešačenja u Srbiji

ByJovan Jarić

сеп 11, 2017

Planinarski savez Srbije izvešće Republičku akciju pod nazivom „Dan pešačenja u Srbiji“ u subotu 16. septembra 2017. godine.  Toga dana na pešačenje se pozivaju građani, omladina, deca, porodice, prijatelji širom Srbije.
Pešačenje se organizuje u više od 25 gradova Srbije. Akcije pešačenja u gradovima Srbije organizuju lokalna Planinarska društva i klubovi. Staze za pešačenje u gradovima i neposrednoj prirodnoj okolini izletišta biće obeležene i prilagođene za sve uzraste i fizičke mogućnosti. Staze su dužine 3 km; 5-8km; mogu biti i duže za spremnije pešake. Vodiči na stazama biće članovi Planinarskih društava. Polasci na pešačenje sa predhodno objavljenih polazišta u svim gradovima biće od 9 do 10 časova ujutro.

Veliku akciju pešačenja u Srbiji podržavaju sve lokalne uprave, turističke organizacije, sportski savezi i institucije, na preporuku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Organizovanje ove jedinstvene akcije „Dan pešačenja“ rezultat je projekta koji je Planinarski savez realizovao u više gradova Srbije od 2014. godine uz podršku Ministarstva omladine i sporta. „Dan pešačenja u Srbiji“ organizovaće se ubuduće svake godine, u drugoj suboti meseca septembra. Cilj i namera jeste ukazivanje na značaj pešačenja kao rekreativne i sportske disciplime koja je pristupačna svakome kao poželjan izbor aktivnosti za održavanje
dobrog zdravlja, lične i socijalne motivacije. Značajan rezultat ove akcije jeste široki razvoj mreže staza za pešačenje po gradovima i mestima Srbije, koja postaje važkan deo turističke i sportske infrastrukture.

Skinite ceo dokumet OVDE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *