• Пет. јун 21st, 2024

Moja planeta - magazin za aktivni život

Fruška Gora – planinarski dom Stražilovo (284mnv)

ByJovan Jarić

јан 6, 2016

Planinarski dom Stražilovo se nalazi na severoistočnom delu Fruške gore, usamljen u predivnoj stražilovskoj šumi, šest kilometara od Sremskih Karlovaca.

Objekat raspolaže sa velikom salom, malom TV salom, klubom, kompletno opremljenom kuhinjom, četiri kupatila sa toplom vodom. Na spratu se nalaze četvorokrevetne i šestokrevetne sobe, ukupnog kapaciteta od 50 kreveta.

Napolju su osvetljeni tereni za mali fudbal, badminton i odbojku, botanička bašta (arboretum drveća i žbunja Fruške gore), otvoreni amfiteatar (šumski bioskop), pejntbol teren i igralište za decu.

Planinarski dom i njegova okolina su idealni za održavanje višednevnih seminara, edukacija, motivacionih treninga, „tim bilding“ akcija i škola u prirodi, kao i jednodnevnih izleta u prirodi i obilazak fruškogorskih znamenitosti. Dom ima struju i vodu (tehničku), a na njemu se možete okrepiti uz kafu, čaj, pivo, sokove i domaće karlovačko vino, bermet i rakiju…

Šire okruženje planinarskog doma predstavlja Nacionalni park Fruška gora koja nudi kojekude mogućnosti kada je u pitanju planinarenje, trčanje i planinski biciklizam, sa velikim brojem dobro obeleženih planinarskih staza i puteva.

Mnogo domaćih i međunaradnih takmičenja u orjentiringu i montbajkingu se održava na ovim terenima. Tu su i jednodnevni izleti u prirodi, obilazak fruškogorskih manastira i znamenitosti.

Po potrebi se organizuje vodička služba, safari, kursevi iz orjentacije u prirodi, branju i upotrebi lekovitog bilja, predavanja o retkoj i zaštićenoj flori i fauni Fruške gore, gljivama, mitovima i legendama Srema…

Planinarski dom i sadržaji u njegovoj okolini su idealni za održavanje višednevnih seminara, edukacija, motivacionih treninga, „tim bilding“ akcija i škola u prirodi. Osvetljeni tereni za fudbal, odbojku i badminton upotpunjuju ponudu sportskih aktivnosti.

Kontakt: TELEFON: 063/526638 Željko, 063/8079337 Brane, E-MAIL: strazilovo@yahoo.com, www.strazilovo.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *