• Пон. јун 24th, 2024

Moja planeta - magazin za aktivni život

Najbolje od zime – Kopaonik skytrail

Druga sezona skyrunning lige Srbije, danas je zvanično otvorena na Kopaoniku, jedinstvenom trkom na najtežim stazama za skijanje. Kopaonik Sky Trail okupio je preko 100 takmičara iz Srbije i regiona, na snežnoj stazi gde se trčalo 15,2 km uz 1.800 m uspona. Prezahtevan zadatak ili ne, sa startom u 5 časova ujutru iz Brzeća i ciljem kod hotela Grand, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Izlazak sunca na snežnim vrhovima Kopaonika, sedam stepeni ispod nule, izazovni usponi i klizavi silazak niz staze, obogatio je iskustvo mnogim trkačima koji su po prvi put učestvovali na ovakvom sportskom dogadjaju u Srbiji.

2

Vremenski limit od četiri sata i početak rada skijališta, označili su kraj trke, koju je do tada uspelo da završi ukupno 80 ljudi sa overenih sedam punktova na stazi.

Najbrži Kristijan Stošić, na cilj je stigao nakon jednog sata i 56 minuta, dok je prvoj dami na cilju, Sofiji Arapović, bilo potrebno 2 sata i 50 minuta. Drugo mesto u muškoj konkurenciji zauzeo je domaći takmičar Dušan Bazić ( 1h i 57 min), a treće mesto Marjan Bonev iz Makedonije (2h i 8 min). Marina Nikolić, zauzela je drugo mesto sa vremenom od 2 sata i 54 minuta, dok je treće mesto zauzela Nevena Rajković sa rezultatom 2 h i 59 minuta.

12788711_998126830268374_293915306_o

Posebno značajan rezultat ostvario je najmladji takmičar na trci, Aleksa Dragojlović iz Valjeva, koji je sa 13 godina uspeo da završi trku i na cilj stigne u okviru predvidjenog limita.

4

Nakon završene trke, dodele nagrada i druženja u cafe restoranu Garden, MK Resorta, takmičari su skijali, obilazili Kopaonik i uživali u sunčanom danu na Srebrnoj planini.

dodela

Organizator trke, Skyrunning asocijacija Srbije, se zahvaljuje pokroviteljima i su-organizatorima trke, MK Resortu, Skijalištima Srbije, Vili Runolist, hotelu Junior i Polarisu Srbija. Nova sportska disciplina i atraktivan dogadjaj prezentovao je potencijale Kopaonika koji se mogu iskoristiti na ekološki prihvatljiv način i obezbediti takodje vrhunske trenutke takmičarima o kojima #kopaonikpriča.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *