Ko je najbolji?

Drugu godinu za redom, Planinarski savez Srbije učestvovao je na Sajmu sporta na Beogradskom sajmu. Posle stidljivog nastupa prošle godine, ovaj put je u sve uloženo mnogo više truda i sredstava, od defilea na svečanom otvaranju, promo materijala, pa do samog štanda. Da ima još dosta da se radi na tome da planinarstvo zauzme zasluženo mesto u sistemu sporta Republike Srbije, ima, ali možemo biti zadovoljni što stvari kreću u dobrom pravcu.
Nekako u senci same manifestacije protekla je dodela priznanja i proglašenje najboljih klubova i pojedinaca za 2017. Svečana dodela održana je u okviru samog Sajma, u subotu 25. novembra.

Titulu najboljeg visokogorskog kluba, sa najviše popetih vrhova preko 4.000 m, i najviše kategorisanih sportista, ponovo je, kao i u 2016. godini, poneo PSK „Balkan” iz Beograda, a slede ga PK „Železničar” i PK „Pobeda”, takođe iz Beograda, a priznanja za osvojene vrhove dodeljena su svim kategorisanim sportistima.
Takođe su dodeljena priznanja i za osvajače ovogodišnje Treking lige Srbije, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Da podsetimo, Treking ligu, u ekipnom plasmanu, osvojio je PSK „Balkan” Beograd, koji je ujedno bio i drugi u Kupu Treking lige, iza PK „Ozren” Sokobanja, koji je odneo titulu u ovom takmičenju. U pojedinačnoj konkurenciji titule u ligi uzeli su Aleksandar Mitić (PD „Jelenak” Pančevo) u muškoj, i Ivana Cenerić u ženskoj, a u Kupu, opet Aleksandar Mitić, u muškoj, a Maja Milosavljević (PSK „Jastrebac”, Kruševac), u ženskoj konkurenciji.

Čestitke svima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *