• Суб. мај 18th, 2024

Moja planeta - magazin za aktivni život

14. Memorijal Radivoj Kovačević 2017.

 

Planinarsko-smučarsko društvo „Stražilovo“, u saradnji sa Orjentiring klubom “Stražilovo“, organizuje u subotu, 20. maja 2017. četrnaesti Memorijal Radivoja Kovačevića. Prošlo je petnaest godina od smrti jednog od najistaknutijih planinara, orijentiraca i zaljubljenika u prirodu sa ovih prostora i PSD „Stražilovo“ već 14 godina pokušava da sačuva uspomenu na velikog planinara i čoveka. Nepravedno zaboravljen od svih drugih, karlovački planinari svake godine skromno ali od srca bar na jedan dan oživljavaju lik i delo Radivoja Kovačevića.

Ove godine smo napravili malo drugačiji plan aktivnosti i u saradnji sa Sportskim udruženjem „BID“ iz Novog Sada, sa kojima istog dana na Planinarskom domu Stražilovo i u stražilovskoj dolini organizujemo „AAaaa festival“ napravili zajednički program.

Program četrnaestog Memorijala Radivoja Kovačevića je sledeći:

Skup i polazak u 8 sati iz centra Sremskih Karlovaca (sastanak kod fontane Četiri lava) – Doka – Čeratsko groblje (grob Radivoja Kovačevića – polaganje cveća i prigodno sećanje uz reči Borislava Stevanovića) – grebenski put – Planinarski dom Stražilovo (6km).

Po dolasku na Planinarski dom Stražilovo, priključujemo se raznovrsnim sportskim aktivnostima u okviru AAAaaa festivala, čiji program i satnice možete pronaći na stranici www.aaaaafest.com.

Na istom sajtu je neophodno da se prijavite kako bi stekli pravo da isprobate neke od najzanimljivijih zelenih sportova: penjanje po veštačkoj steni, pejntbol, spuštanje zip-lajnom, ATB i MTB vožnje kroz šumu, streličarstvo, orijentiring, pešačka tura, bajk tura, vučenje užeta, lendart radionica, parkur radionica itd. Program se završava u kasnim popodnevnim satima.

Ovim putem Vas pozivamo da uzmete učešće u disciplini-ma koje Vam najviše odgovaraju, da se družimo u prirodi i da na taj način nastavimo da čuvamo sećanje na Radivoja Kovačevića.

www.strazilovo.org

One thought on “14. Memorijal Radivoj Kovačević 2017.”
  1. Rade nije zaboravljem. Baš sada sakupljamo material za 40, godišnjicu Everesta 1979, a nastupa i u našoj literaturi. Iz vašeg materiala zaključujem, da je umro 2002. Akoje drukčije, poručite mi što hitnije.
    Lep pozdrav
    Tone Škarja, , SMS: *386-41-777181

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *