• ned. apr 18th, 2021

Moja planeta – magazin za aktivni život

Gss ski kros 2017 noćna trka na Kopaoniku

ByJovan Jarić

feb 23, 2017 , , , ,

Tradicionalna noćna trka spasilaca Gorske službe spasavanja (GSS) Srbije “GSS SKI KROS 2017”, biće održana u subotu, 25. februara, na Kopaoniku. Trka će se održati na noćnoj stazi “Malo jezero”, sa početkom u 16:00 sati.

Ski Kros je olimpijska disciplina u kojoj se zajedno istovremeno trkaju četiri skijaša po uređenom i zahtevnom skijaškom terenu sa raznim skokovima i terenskim preprekama.

GSS Ski Kros je jedini sportski događaj takvog karaktera u Srbiji u kojem učestvuju sve generacije spasilaca GSS Srbije kao i Gorske službe iz regiona koji svake godine u velikom broju uzimaju aktivno učešće u ovoj trci. Ove godine, očekuje se učešće spasilaca iz Crne Gore, Hrvatske, Slovačke, Republike Srpske i Rumunije.

Organizovanjem ove trke, Gorska služba spasavanja želi da promoviše bezbednost, značaj nošenja zaštitne kacige i ukaže na pravila ponašanja na ski stazama, kako u skijaškom centru Kopaonik, tako i ostalim skijalištima u zemlji.

Svi takmičari su članovi spasilačkih službi, zbog čega pozivamo sve ostale skijaše da nam se pridruže, upoznaju se sa spasiocima i uveličaju ovaj događaj svojim prisustvom.

Goste pre trke očekuje veliki ‘Apres Ski’ na polovini staze Malo Jezero, gde će svi moći da se opuste uz muziku i piće i uživaju u dobroj atmnosferi planinskog okruženja.

Podsećanja radi, GSS Srbije obezbeđuje skijaške centre od dana njihovog otvaranja: na Kopaoniku od 1980., na Staroj planini od 2006. i na Zlatiboru od 2007. godine. Dnevno, spasioci na ovim skijalištima zbrinu i do deset povreda, dok se u jeku sezone taj broj udvostruči. Na kraju sezone, veoma često se broj intervencija približi broju od 1.000 zbrinutih povređenih skijaša.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0