• Уто. мај 21st, 2024

Moja planeta - magazin za aktivni život

Gss ski kros 2017 noćna trka na Kopaoniku

ByJovan Jarić

феб 23, 2017 #2017., #gss, #kopaonik, #kros, #ski

Tradicionalna noćna trka spasilaca Gorske službe spasavanja (GSS) Srbije „GSS SKI KROS 2017“, biće održana u subotu, 25. februara, na Kopaoniku. Trka će se održati na noćnoj stazi „Malo jezero“, sa početkom u 16:00 sati.

Ski Kros je olimpijska disciplina u kojoj se zajedno istovremeno trkaju četiri skijaša po uređenom i zahtevnom skijaškom terenu sa raznim skokovima i terenskim preprekama.

GSS Ski Kros je jedini sportski događaj takvog karaktera u Srbiji u kojem učestvuju sve generacije spasilaca GSS Srbije kao i Gorske službe iz regiona koji svake godine u velikom broju uzimaju aktivno učešće u ovoj trci. Ove godine, očekuje se učešće spasilaca iz Crne Gore, Hrvatske, Slovačke, Republike Srpske i Rumunije.

Organizovanjem ove trke, Gorska služba spasavanja želi da promoviše bezbednost, značaj nošenja zaštitne kacige i ukaže na pravila ponašanja na ski stazama, kako u skijaškom centru Kopaonik, tako i ostalim skijalištima u zemlji.

Svi takmičari su članovi spasilačkih službi, zbog čega pozivamo sve ostale skijaše da nam se pridruže, upoznaju se sa spasiocima i uveličaju ovaj događaj svojim prisustvom.

Goste pre trke očekuje veliki ‘Apres Ski’ na polovini staze Malo Jezero, gde će svi moći da se opuste uz muziku i piće i uživaju u dobroj atmnosferi planinskog okruženja.

Podsećanja radi, GSS Srbije obezbeđuje skijaške centre od dana njihovog otvaranja: na Kopaoniku od 1980., na Staroj planini od 2006. i na Zlatiboru od 2007. godine. Dnevno, spasioci na ovim skijalištima zbrinu i do deset povreda, dok se u jeku sezone taj broj udvostruči. Na kraju sezone, veoma često se broj intervencija približi broju od 1.000 zbrinutih povređenih skijaša.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *