• Пон. јун 24th, 2024

Moja planeta - magazin za aktivni život

Ko je najbolji?

ByJovan Jarić

јан 30, 2018

Drugu godinu za redom, Planinarski savez Srbije učestvovao je na Sajmu sporta na Beogradskom sajmu. Posle stidljivog nastupa prošle godine, ovaj put je u sve uloženo mnogo više truda i sredstava, od defilea na svečanom otvaranju, promo materijala, pa do samog štanda. Da ima još dosta da se radi na tome da planinarstvo zauzme zasluženo mesto u sistemu sporta Republike Srbije, ima, ali možemo biti zadovoljni što stvari kreću u dobrom pravcu.
Nekako u senci same manifestacije protekla je dodela priznanja i proglašenje najboljih klubova i pojedinaca za 2017. Svečana dodela održana je u okviru samog Sajma, u subotu 25. novembra.

Titulu najboljeg visokogorskog kluba, sa najviše popetih vrhova preko 4.000 m, i najviše kategorisanih sportista, ponovo je, kao i u 2016. godini, poneo PSK „Balkan” iz Beograda, a slede ga PK „Železničar” i PK „Pobeda”, takođe iz Beograda, a priznanja za osvojene vrhove dodeljena su svim kategorisanim sportistima.
Takođe su dodeljena priznanja i za osvajače ovogodišnje Treking lige Srbije, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Da podsetimo, Treking ligu, u ekipnom plasmanu, osvojio je PSK „Balkan” Beograd, koji je ujedno bio i drugi u Kupu Treking lige, iza PK „Ozren” Sokobanja, koji je odneo titulu u ovom takmičenju. U pojedinačnoj konkurenciji titule u ligi uzeli su Aleksandar Mitić (PD „Jelenak” Pančevo) u muškoj, i Ivana Cenerić u ženskoj, a u Kupu, opet Aleksandar Mitić, u muškoj, a Maja Milosavljević (PSK „Jastrebac”, Kruševac), u ženskoj konkurenciji.

Čestitke svima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *