• Суб. мај 25th, 2024

Moja planeta - magazin za aktivni život

Kotor Vertical kilometar – “Trka od mora do neba”

Kotor Vertical km (2,8km 1.000 D+)
19.mart 2016.
“Trka od mora do neba”

Drugo izdanje trke Kotor Vertical Extreme, drugara iz Crne Gore, NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, a uz podršku i pod kalendarom Skyrunning Srbije. Jedna od retkih staza na svetu poput Limone sul Garda-e, Canazei-a, Chamonix-a, sa startom u urbanoj sredini, u jednom od najlepših starih gradova, kroz jedinstvene predele kotorskog zaledja.
Start je predvidjen na Severnim vratima Starog Grada – 1 mnv, preko vertikalnog sipara, atraktivnih “Pestingradskih – vilinih vrata”, staza vodi do cilja, na samom vrhu Pestingrad 1009 mnv, iznad Kotora. Dužina staze je 2,8 km, dok je uspon 1007 m. Po dolasku na cilj trkači će biti usmereni na Krstac gde je planiran ručak, a nakon toga i prevoz za sve takmičare autobusom nazad u Kotor. Staza je vrlo zahtevna i ekstremna, namenjana samo ozbiljnim sportistima i trkačima.

Prijave za trku: trka.rs

Pokušajte da oborite svoje rekorde ili rekorde prošlogodišnjih pobednika: najbrži je istrčao za 41:25, a najbrža 1:10:55. Srećno!
Info: NVO ORJEN Outdoor www.facebook.com/OrjenOutdoor & https://www.facebook.com/skyrunningserbia/

Za one kojima ovo nije dovoljno, sutradan, 20. marta, organizujemo Trebinje Vertical Km. Ekipa Skyrunning Serbia sa zainteresovanima, nakon završene trke u Kotoru u večernjim satima odlazi za Trebinje. Organizovan je bus prevoz iz Beograda do Kotora, Trebinja i nazad do Beograda. Uslov za autobus je da se takmičar prijavi na obe trke. Uskoro više informacija o svim detaljima.

Organizatori:

http://www.vucjizub.org/
http://www.skyrunning-serbia.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *