• Пон. јун 24th, 2024

Moja planeta - magazin za aktivni život

„Mokra Gora MTB Downhill“

U cilju promocije brdskog biciklizma kao novog turističkog proizvoda u Ibarskom Kolašinu, u nedelju 12. juna, Institut za teritorijalni ekonomski razvoj – InTER, Biciklističko udruženje „Točak“ iz Kosovske Mitrovice i Outdoor In, organizovali su jedinstvenu biciklističku manifestaciju “Mokra Gora MTB Downhill“.

20160612_115816Učešće u ovom događaju uzelo je 40 biciklista sa severa Kosova (Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok). Nakon kraćeg pešačenja, učesnici su se uputili od Previje ka Mokroj Gori i krajnjem cilju, vrhu Berim. Zbog obilne kiše magle i vetra učesnici nisu mogli da uživaju u pogledu sa jednog od najlepših vrhova Mokre Gore, a loše vreme je takođe onemogućilo grupno slikanje i duže zadržavanje. Međutim loši vremenski uslovi nisu umanjili draž manifestacije, jer je pred učesnicima bio nesvakidašnji izazov – spust dužine 15 km. Vožnja brzinom koja se kretala i preko 50 km/h uticala je na nivo adrenalina kod svih učesnika koji su, vidno zadovoljni, predah našli na kampu u selu Rezala gde je priređen ručak.

Ovim putem InTER želi da iskaže zahvalnost sledećim organizacijacima i institucijama na profesionalnosti i nesebičnoj pomoći, čime su doprineli da se jedan ovakav događaj održi:

  • Biciklističkom udruženju “Točak” iz Kosovske Mitrovice;

  • Dom zdravlja Zubin Potok;

  • Policijska stanica Zubin Potok;

  • Kolašin prevoz.

Posebnu zahvalnost dugujemo medijskim pokroviteljima ove manifestacije:

  • TV Most;

  • Radio Kosovska Mitrovica.

Manifestacija “Mokra Gora MTB Downhill” organizovana je u okviru projekta “Hajde da radimo turizam zajedno” koji realizuje InTER a finansira Ambasada Finske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *