• Уто. мај 21st, 2024

Moja planeta - magazin za aktivni život

Promocija knjige “Moj Everest – San i java”, Dragane Rajblović u Novom Sadu

Pozivamo vas, da 23. juna u 19.00 h, dođete u muzičku školu „Isidor Bajić“, Njegoševa 9, Novi sad, na promociju knjige “Moj Everest – San i java”, Dragane Rajblović, jedine žene iz Srbije koja se 2007. g popela na najviši vrh sveta na Himalajima.

Ovo je knjiga o ličnom iskustvu, ali ličnom iskustvu i doživljaju ženske osobe, koja je uz muške članove ekipe, provela brojne dane u baznom kampu dalekog Tibeta, čekajući povoljan trenutak za uspon na Everest.

Prošlo je 9 godina od ekspedicije, a niko od onih koji su se popeli na najviši vrh sveta, nije svoje iskustvo, ovekovečio knjigom.
I ne samo Everest (8850 m), u knjizi je opisan i uspon na Čo Oju (8200 m), šesti vrh sveta. Uz to, knjiga je i putopis, a delimično i planinarski priručnik.

Posle beogradske promocije na kojoj je bilo preko 400 ljudi, ista se nastavlja u Novom Sadu.
Ovoga puta predstavićemo vam aktivnosti Alpinističke sekcije Novi Sad, kao i osobe koje su iz Novog Sada i zavređuju pažnju i sve pohvale.

Potom će premijerno biti prikazan kratak film o ekspediciji 2007.g., o tome kako su članovi ekspedicije, tokom dva meseca aklimatizacije i uspona, provodili vreme u baznom i visinskim kampovima.

O tome kako je bilo na beogradskoj promociji, video snimke i fotografije možete pogledati na linku http://alticlub.org.rs/knjiga-moj-everest-san-i-java/

2 thoughts on “Promocija knjige “Moj Everest – San i java”, Dragane Rajblović u Novom Sadu”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *