• Суб. мај 25th, 2024

Moja planeta - magazin za aktivni život

Vojvođanska treking liga 2016. – Dunavske čarolije

ByJovan Jarić

дец 12, 2016

Organizator: PK „Železničar”, Inđija

Definitivno najsadržajnija akcija na ovim prostorima, Dunavske čarolije, ove godine ponovo je u svom repertoaru imala kolo Vojvođanske treking lige. Nakon prošlogodišnje pauze u organizaciji kola treking lige, Inđijci su se sa velikim ambicijama ove godine vratili u takmičarski ciklus. Saradnja sa PSD „Stražilovo” u organizaciji kola donela je promene velike i srednje staze. Start ove dve staze bio je na Stražilovu, dok je cilj bio ispred Planinarskog doma „Kozarica”. Mala staza je takođe pretrpela sitne izmene u trasi ali je ostala kružna sa startom i cijem kod doma „Kozarica”.

Staze su trasirane obroncima Fruške gore, sa Stražilova vode pored manastira Velika Remeta i Krušedol, te se dalje preko Banstola spuštaju ka Karlovačkim vinogradima i Čortanovcima gde su poslednji kilometri rezervisani za znamenitosti Čortanovačke šume od kojih je krivudanje MTB stazom u samom finišu verovatno mnogima bilo najteži deo ovogodišnjeg trekinga na Dunavskim čarolijama. Mala staza je u svojih nepunih 13 km bila u stvari nešto korigovana trasa Čortanovačke transverzale.

Sunčano vreme sa visokom temperaturom uz ponekog komarca daje dodatnu draž celoj priči u kojoj je 87 učesnika nastavilo bitku za svaki bod. Dve trećine lige je za nama, ulazi se u finiš u kome će se doneti odluka o konačnom pobedniku za ovu sezonu.

Rezultati 6. Kola

Kod muškaraca Ratko Maksimović iz PSK „Kopaonik”, Beograd, ponovo je bio najbrži, iza njega su na cilj stigli Zoran Marković iz PSD „Železničar”, Novi Sad, i Mirko Pašić iz Beočina.

Subotička dominacija u ženskoj konkurenciji: prva je na cilj ušla Jamanta Šafranj iz ARK „Tron”, Palić, a iza nje su stigle dve članice PK „Spartak”, Subotica, Biljana Isić kao druga i Edit Trungel Mešter kao treća.

Projekat „Promocija prirodnih lepota Vojvodine i sportova koji se odvijaju u prirodi” sufinansiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *