• Чет. феб 29th, 2024

Moja planeta - magazin za aktivni život

Bukovački maraton, u organizaciji PD „Vilina vodica” iz Bukovca, nakon godine dana pauze ponovo se našao u kalendaru Vojvođanske treking lige. Ove godine su nas Bukovčani iznenadili nekim novima stazama. Na memorijalnoj trci posvećenoj Drenu Mandiću sam se sreo sa Željkom Dulićem, predsednikom „Vilenjaka” i dogovorio koje tri staze ćemo ove godine uvrstiti u bodovanje za treking ligu.

treking liga-bukovacki maraton-01

Subotnje jutro u Bukovcu. Deluje mi da je gužva nešto manja nego inače, a Željko mi kaže da deca iz škola neće dolaziti ove godine na maraton. Par kišnih dana, neposredno pred maraton, obeshrabrilo je one koji donose odluku o učešću dece na ovakvim manifestacijama. Trekingaši se uveliko prijavljuju. Šesto kolo je na redu i rasplet počinje. Šezdeset i osam učesnika se prijavilo, što je nešto manje od očekivanja ali, s obzirom da su izostali neki stalni učesnici treking, lige onda se više nije ni moglo.

treking liga-bukovacki maraton-02

Osim osnovne staze maratona od 16 km u bodovanje za treking ligu smo uvrstili i dve nove staze, stazu Malog maratona u dužini od 22,5 km i stazu Srednjeg zapadnog maratona od 33,5 km. Na ovaj način smo izostavili deonicu između manastira Grgeteg i Krušedol i držali smo se više šumskih staza. S obzirom da prvenstveno trkači imaju guste kalendare u narednom periodu želeli smo malo i da ih „poštedimo” pa je iz tog razloga najduža staza bila „svega” 33,5 km.

treking liga-bukovacki maraton-03

Za učesnike treking lige obezbeđena je voda na svim kontrolnim tačkama. Na najdužoj stazi borbu između para Dragan Ćirić (PSD „Železničar”, Novi Sad) i Dane Jaćimovski (PD „Jelenak”, Pančevo) i Milan Vekić (PD „Jelenak”, Pančevo) i Đerđ Teleki (ARK „Tron”, Palić) dobili su oni iskusniji – Čirić i Jaćimovski mada su ovi drugi, mlađi imali prednost na pet kilometara pre cilja. Kod žena – „mrtva trka” do poslednjih metara pre cilja. Na kraju u cilj prva stiže Ivana Stanković („Projektura”, Beograd), a ubrzo za njom duet Jamanta Šafranj (ARK „Tron”, Palić) i Tanja Stojanovska (AK „Apatin”, Apatin). Kompletne rezultate, kao i uvek, možete pronaći na sajtu lige vojvodjanskatrekingliga.info

treking liga-bukovacki maraton-04

U popodnevnim satima u prostorijama PD „Viline vodice” u Bukovcu održan je radni sastanak svih organizatora kola Lige na kome su donete odluke o raspisivanju konkursa na narednu godinu, predložen je novi direktor lige i razgovarano je o novom sistemu bodovanja u narednoj sezoni.

treking liga-bukovacki maraton-05

treking liga-bukovacki maraton-06

treking liga-bukovacki maraton-07

treking liga-bukovacki maraton-08

treking liga-bukovacki maraton-011

Projekat „Afirmacija outdoor aktivnosti i lokaliteta u Vojvodini radi povećanja zainteresovanosti mladih za bavljenje sportovima u prirodi” sufinansiran iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine – Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *